Corp și Consimțământ în școlile vulnerabile
Un proiect menit să sprijine 1000 de elevi vulnerabili din București și județul Galați

De ce am ales să facem asta?
Puțin context
În 2019, 34% din populația țării era la risc de sărăcie. Dintre aceste persoane, fetele sunt mai vulnerabile, inclusiv datorită menstruației – fără produsele și informațiile de care au nevoie, ele riscă excluziune socială, probleme de sănătate și abandon școlar.

Conform eurobarometrului 2016, 55% dintre români cred că actul sexual neconsimțit poate fi justificat. Pe de altă parte, marea majoritate a populației consideră menstruația, un fenomen firesc și semn al unui organism funcțional, ca subiect tabu și dezgustător. Aceste 2 probleme sunt interconectate - pe de o parte, fenomene naturale precum menstruația sunt considerate rușinoase, iar pe de altă parte, sunt normalizate comportamente abuzive în cuplu. Acest „duo" de atitudini se învață la vârste fragede și are efecte sistemice asupra societății, inclusiv incidența mare a violenței în cuplu și numărul uriaș de mame minore.

Prin proiectul de față vrem să redăm puterea elevelor din medii dezavantajate pentru a-și cunoaște corpul și a pune limite, a recunoaște o relație abuzivă și a se apăra.

Obiectivele noastre.
Ce ne dorim de la proiect?
  • Elevi din București și județul Galați informați
    fetele și băieții vor ști cum funcționează propriul lor corp, cum să gestioneze schimbarile si care sunt bazele unor relații sigure și sănătoase
    1000
  • Broșuri
    distribuite elevilor, create folosind surse și studii acreditate și specializate, dar și consultarea unui expert în domeniu
    4000
  • Voluntari instruiți în domeniu
    care pot organiza și susține cursurile despre corp și consimțământ
    15
Despre noi
Echipa noastră de voluntare din București, imediat după sesiunea de formare
Pe Stop luptă de 5 ani cu sărăcia menstruală, pentru a facilita accesul celor vulnerabile la resursele de care au nevoie. Lucrăm pe teren direct cu beneficiarele, distribuind produse și organizând cursuri de igienă. Activitatea noastră principală se desfășoară în București, însă sprijim lunar și alte 9 comunități din țară prin Rețeaua Demnității.

Asociația Femeilor Profesioniste și-a propus să îmbunătățească prin educație calitatea vieții femeilor și tinerelor din comunitatea lor. Din 2022, echipa lor face parte din Rețeaua Demnitătii și distribuie lunar produse de igienă menstruală tinerelor din câteva școli din orașul Galați.
Dacă vrei să vezi cum evoluează proiectul nostru, să știi că postăm constant aici
Această pagină este realizată în cadrul proiectului „Corp și consimțământ - educație pentru elevii vulnerabili din județul Galați și București", derulat de Asociația Pe Stop în parteneriat cu Asociația Femeilor Profesioniste și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Detalii pe www.instaredebine.ro
Made on
Tilda