Ce am reușit până acum

Am început în ianuarie 2018, când am mers cu un rucsac plin cu absorbante la Gara de Nord, ca să le distribuim femeilor fără adăpost de acolo. Am distribuit atunci 9 pachete.

Acum lucrăm cu aproximativ 400 de beneficiare din București și zonele rurale în fiecare lună. Continuăm distribuția de produse esențiale de igienă menstruală, organizăm cursuri de igienă, susținem comunitățile să își rezolve unele dintre problemele legate de condiții de trai improprii și luptăm pentru dreptul tuturor femeilor la produse și informații adecvate pentru igiena menstruală.
Pachete cu produse de igienă menstruală
distribuite în București și la țară până în 2020 inclusiv.
7671
Participante la cursurile
de igienă menstruală până în 2020 inclusiv.
159
Ani
de activitate în stradă
3
Persoane susținute
cu produse esențiale în timpul stării de urgență
800
Împreună pentru o viață mai bună în Castelu //
Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni
Între aprilie 2021 și august 2022, Pe Stop face parte dintr-un demers complex de combatere a sărăciei multigeneraționale în două locuri-cheie din țară: Castelu (jud. Constanța) și Coroieni (jud. Maramureș). Cele două proiecte inițiate de Asociația Reality Check sunt derulate în parteneriat cu primăriile și școlile locale, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop. Timp de doi ani, echipa va implementa programe de educație remedială și prin sport, activități pentru dezvoltarea abilităților de viață și de leadership, educație pentru sănătate și igienă și cluburi pentru tineri.

Pe Stop se va ocupa de organizarea cursurilor de igienă personală și menstruală cu fetele și femeile din aceste localități și coordonarea cursurilor de alăptare și îngrijire a copiilor.
Vă vom ține la curent periodic cu ce se întâmplă pe frontul de luptă cu sărăcia. Între timp, puteți vizita paginile celor două proiecte:
* Împreună pentru o viață mai bună în Castelu
* Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni

Update 1, aprilie-septembrie 2021
În primele 6 luni de participare în cele două proiecte, am organizat cursuri de igienă feminină, îngrijire a copiilor și/sau sesiuni de consiliere în alăptare pentru fetele și femeile vulnerabile. Au participat în total 67 de persoane din Castelu și 117 persoane din Coroieni. În funcție de nevoi, fiecare dintre ele a participat la unul sau mai multe dintre aceste cursuri, pentru a fi mai pregătite să se îngrijească corect sau să răspundă situațiilor dificile legate de copii și alăptare. Cursurile de igienă feminină au fost furnizate de Asociația Pe Stop, iar cursurile de îngrijire a copiilor și consilierea în alăptare, de Asociația SAMAS.

Vreau să ajut. Ce pot să fac?
Pe Stop a fost posibil numai datorită sprijinului persoanelor și companiilor pentru care ceea ce facem noi are sens. Pentru a putea construi proiectul în continuare într-un mod sustenabil, ne bazăm constant pe sprijinul celor interesați să ajute
Made on
Tilda