Ce am reușit până acum

Am început în ianuarie 2018, când am mers cu un rucsac plin cu absorbante la Gara de Nord, ca să le distribuim femeilor fără adăpost de acolo. Am distribuit atunci 9 pachete.

Acum lucrăm cu aproximativ 400 de beneficiare din București și zonele rurale în fiecare lună. Continuăm distribuția de produse esențiale de igienă menstruală, organizăm cursuri de igienă, susținem comunitățile să își rezolve unele dintre problemele legate de condiții de trai improprii și luptăm pentru dreptul tuturor femeilor la produse și informații adecvate pentru igiena menstruală.
  • Pachete cu produse de igienă menstruală
    distribuite în București și la țară până în 2022 inclusiv.
    17511
  • Participante la cursurile
    de igienă menstruală până în 2022 inclusiv.
    979
  • Ani
    de activitate în stradă
    5
  • Persoane susținute
    cu produse esențiale în timpul stării de urgență
    800
Împreună pentru o viață mai bună în Castelu //
Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni
Între aprilie 2021 și august 2022, Pe Stop face parte dintr-un demers complex de combatere a sărăciei multigeneraționale în două locuri-cheie din țară: Castelu (jud. Constanța) și Coroieni (jud. Maramureș). Cele două proiecte inițiate de Asociația Reality Check sunt derulate în parteneriat cu primăriile și școlile locale, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop. Timp de doi ani, echipa va implementa programe de educație remedială și prin sport, activități pentru dezvoltarea abilităților de viață și de leadership, educație pentru sănătate și igienă și cluburi pentru tineri.

Pe Stop se va ocupa de organizarea cursurilor de igienă personală și menstruală cu fetele și femeile din aceste localități și coordonarea cursurilor de alăptare și îngrijire a copiilor.
Vă vom ține la curent periodic cu ce se întâmplă pe frontul de luptă cu sărăcia. Între timp, puteți vizita paginile celor două proiecte:
* Împreună pentru o viață mai bună în Castelu
* Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni

Update 1, aprilie-septembrie 2021
În primele 6 luni de participare în cele două proiecte, am organizat cursuri de igienă feminină, îngrijire a copiilor și/sau sesiuni de consiliere în alăptare pentru fetele și femeile vulnerabile. Au participat în total 67 de persoane din Castelu și 117 persoane din Coroieni. În funcție de nevoi, fiecare dintre ele a participat la unul sau mai multe dintre aceste cursuri, pentru a fi mai pregătite să se îngrijească corect sau să răspundă situațiilor dificile legate de copii și alăptare. Cursurile de igienă feminină au fost furnizate de Asociația Pe Stop, iar cursurile de îngrijire a copiilor și consilierea în alăptare, de Asociația SAMAS.

Update 2, octombrie 2021 - februarie 2022
În toamnă/iarnă, pandemia de COVID-19 a încetinit ritmul cursurilor și, pe alocuri, chiar ne-a împiedicat să le organizăm o vreme. Am mers, însă, de câte ori s-a putut în comunități și am adaptat activitățile - când legea a permis-o, am organizat cursuri cu grupe foarte restrânse și consilieri individuale în alăptare cu educatoarele perinatale SAMAS. Am ajuns să cunoaștem din ce în ce mai bine comunitățile, iar unii dintre membrii lor ne-au fost de mare ajutor pentru organizare și logistică.

Update 3, martie - august 2022
În cele 17 luni de proiect, am organizat cursuri cu 346 de fete și femei vulnerabile din Castelu și Ponorâta. Participantele au învățat despre corpul feminin, menstruație și cum să se îngrijească corect, indiferent de condiții; mamele proaspete au aflat cum să își alăpteze în siguranță copii; iar la cursurile de îngrijire a copiilor, au învățat ce este normal să se întâmple în primele luni de viață, standarde de igienă și îngrijire, dar și când este cazul să apeleze la medic.
Pe lângă informațiile propriu-zise, interacțiunea cu formatorii le-a ajutat pe locuitoarele din cele două sate să înțeleagă că, deși condițiile lor de viață sunt adesea teribile, există cineva care este de partea lor și la care pot apela la nevoie, punând bazele unei relații de încredere.

Update final proiect:
Peste 1000 de copii și tineri au beneficiat de proiectele Împreună pentru o viață mai bună în Castelu și Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni. Timp de doi ani, cele două proiecte mari de servicii sociale integrate au inclus intervenții în domeniul educației, sănătății, dezvoltării comunitare, serviciilor sociale și advocacy în două dintre cele mai sărace comunități din România. Proiectele au pus bazele următoarelor intervenții pentru lupta cu sărăcia generațională și pot fi folosite drept exemplu de bune practici și cooperare între societatea civilă, administrația locală și familiile beneficiare.

Vreau să ajut. Ce pot să fac?
Pe Stop a fost posibil numai datorită sprijinului persoanelor și companiilor pentru care ceea ce facem noi are sens. Pentru a putea construi proiectul în continuare într-un mod sustenabil, ne bazăm constant pe sprijinul celor interesați să ajute
Made on
Tilda